Jeg har en svakhet for kylling kombinert med sitron og jeg tester ut utallige varianter. Nå vrimler det av ulike urter i Henriettes hage og jeg har nettopp vært borte hos henne med saksen og klippet av de som jeg ikke har selv. Denne oppskriften har jeg snappet fra Korsika, da vi var der i sommer stoppet vi på vei til stranden hos en liten familiekolonial som lagde de saftigste landkyllinger fylt med urter, sitroner etc. Kan ikke tenke meg bedre strandlunsj enn en fersk baguette og denne kyllingen fylt med økologiske sitroner.
Til denne retten har jeg brukt Stangekylling for det er det nærmeste jeg kommer smaken fra Korsika.
1 1/2 -2 kg Stangekylling eller annen landkylling
2 økologiske sitroner
vel en håndfull ferske urter: rosmarin timian, basilikum, persille, oregano
5 fedd hvitløk
2 ss smør
3 dl vann
salt & pepper
Sett stekeovnen på 180 grader
Gni kyllingen inn med salt og pepper og ha den i en ildfast form. Del hver av sitronene i 8 båter og dytt dem inn i kyllingen sammen med hvitløk, urtene og litt smør. Resten av smøret puttes spredt inn under skinnet på kyllingen, hell på vannet (du kan også bruke hvitvin). Dekk alt med folie og sett i ovnen, beregne steketid på 1/2 time pr kilo. De siste 30 min av steketiden må du fjerne foliet slik at du får et sprøtt skinn. La kyllingen hvile litt før du begynner å skjære
Når jeg serverer denne med ris, tomater og en stor salatbolle, hopper alle av glede her! Vintipset er en Sancerre, tørr og frisk.
Bon appétit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar