Om meg
- Kasserollen
- Jeg heter Tone, bor sammen med Trond, Una og Titou, bøllen i familien som sikkert vil bli ytterligere presentert fremover. Vi er alle x bergensere og bor nå på Nesodden, etterhvert som tiden går vil jeg komme med mine favoritt matoppskrifter og alt annet som kommer ut av hodet på kjøkkenet. Bildene her er enten tatt av meg eller Trond som er husets amatør fotograf. Velbekomme!
lørdag 11. september 2010
Blåbærpai med marengslokk
Noen ganger i året samles nabodamene i gaten og har en veldig hyggelig lunsj! Da vi flyttet hit og jeg gikk opp denne lille gaten vår som er en blindvei, tenkte jeg at dette er virkelig lyckliga gatan. Vi er så heldige med alle våre naboer og Una som alltid løper inn i hagene og til og med husene deres er alltid velkommen og det er jeg veldig takknemlig for. Vi har alle travle liv og derfor er det ekstra fint å kunne spise litt god mat og ha tid til å prate sammen. I dag klarte vi å få unna tema som, sykdom, jobb, flytting, graviditet, facebook, døden, mirakler, religion, politikk og enda har jeg visst ikke nevnt alt! Ikke verst på noen få timer. Her fikk de ertesuppe med hjemmebakt brød og blåbærpai til dessert; oppskriften jeg har er fra Monika Ahlberg og den venter de på, så værsågod damer, takk for i dag og gleder meg til neste gang!
Paideig
3 1/2 dl mel
4 sps melis
150 g smør
1 eggeplomme
1 sps vann
Fyll
ca 600-700 g blåbær
3 sps sukker
2 sps potetmel
Marengs
3 eggehviter
3 dl sukker
Begynn med paideigen, tilbered den i en kjøkkenmaskin. Bland først alt det tørre, tilsett så eggeplommen og vannet og bland alt til det blir en smidig deig. Kjevle ut deigen og kle den i en kakeform (ca 23 cm i diameter), fest kanten med folie. Sett formen kaldt i ca 30 min.
Forstek paiskallet på 200 grader i ca 15-20 min
Rens blåbærene, du kan gjerne bruke frosne og bland dem med sukker og potetmel.
Visp eggehvitene til et hardt skum og tilsett så sukkeret litt etter litt.
Fordel blåbærene i paiskallet og dekk dem med marengsen.
Stek på 200 grader i ca 15 min eller til marengsen har fått en fin farge.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Sjøl takk Tone, enig i alt! Veldig hyggelig, og vi fikk jammen flerra igjennom mange emner, hihi:) Og ja, suppa...og ikke minst PAIEN smakte fortreffelig!
SvarSlett