I Frankrike brukes havre stort sett til hestefôr, men også de begynner nå å få øynene opp for de gunstige helsegevinstene ved å tilføre havre i kosten. Et sunt brød og et usunt til fest og fredag...
Havrebrød
500 g hvetemel
100 g fin sammalt rug
100 g sammalt hvete
300 g havregryn
1-2 ts salt
20 g tørrgjær
1 ts honning
5 dl fingervarmt vann
Bland alt det tørre godt (spar litt havregryn til å rulle brødet i), tilsett vann med honning litt etter litt. Deigen skal være ganske løs for havregryn suger til seg mye væske. La deigen hvile et par timer, eller helst natten over. Elt godt og form brødet, tilsett mer mel om deigen er for løs. Rull brødet i havregryn før det legges i en smurt form. Stekes på nederste rill i ovnen på 220 grader i ca 40 min til det er gyllenbrunt.
2 runde loff
700 g hvetemel
2 ts
15 g gjær
4 dl fingervarmt vann
fint rugmel til strøing
Bland det tørre og tilsett vannet litt etter litt. Elt deigen til den er smidig og blank. La den hvile i ca 2 timer. Del den i 2 emner og form til runde kuler som skal heve i ca 30 min. Sett dem på på plate med bakepapir, sikt over rugmel og snitt dem på langs med en skarp kniv. Stekes på nederste rille i ovnen på 220 grader i 30 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar