Denne rødvinen åpnet vi på en vanlig tirsdag, og hvorfor ikke; den smakte fortreffelig sammen med lammekjøttet!
ca 0,8 kg lammekjøtt
ca 2-3 sps olje til å steke i
2 sps hakket fersk ingefær
2 ts chilipulver
2-3 ts curry
2-3 ts garam masala
1 vårløk
1 liten vanlig løk
1-2 ts rød karripasta
2 gulerøtter
1/2 blomkål i buketter (tilsettes de 5 siste min)
1 squash
1 liten boks kokosmelk
1/2 sitron
4 dl vann
salt etter smak
Skjær kjøttet i litt store biter og brun det i en gryte, ta det bort fra gryta og fres opp hakket løk og krydder og ingefær, pass på hele tiden og ikke la det bli svidd. Kutt grønnsakene i ikke altfor små biter og tilsett sammen med kokosmelk og laurbærblad og spe på med vann. La det hele koke opp i ca 10 min, nå tilsetter du kjøttet og lar gryten putre på svak varme i ca 20 min eller til kjøttet er mørt, tilsett så blomkål og sitron og kok opp, smak til med salt. Serveres med grønne Puy linser, ris eller couscous.
Hei Tone dette ser godt og inspirerende ut! Amarone på en tirsdag imponerte meg mest. Men helt avgjort den rette ånd! Lise Jonette
SvarSlettHei Lise, det var hyggelig at du har funnet veien hit! Hadde besøk av Thor Ø forrige uke og da fikk han restene.
SvarSlettNå står høstferie for døren og da blir det enda mer tid til å skramle med kasserollene her i huset, så følg med!
Smil fra Tone