Om meg

Jeg heter Tone, bor sammen med Trond, Una og Titou, bøllen i familien som sikkert vil bli ytterligere presentert fremover. Vi er alle x bergensere og bor nå på Nesodden, etterhvert som tiden går vil jeg komme med mine favoritt matoppskrifter og alt annet som kommer ut av hodet på kjøkkenet. Bildene her er enten tatt av meg eller Trond som er husets amatør fotograf. Velbekomme!

søndag 31. oktober 2010

Pø om pø øllebrød

Dette brødet er Unas favoritt sammen med kakao. Denne oppskriften gir to saftige brød, fryser du ned det ene bør det skjæres i skiver først. Deigen setter du om kvelden, og baker det ut neste dag, jeg har brukt speltmel, men vanlig mel kan brukes også.


15 g tørrgjær
3 dl vann
1 flaske øl
300 g grovt speltmel
1 ss salt
1 ts honning
ca 800 g siktet speltmel, (spar litt til utbaking)


Bland gjæren i melet og tilsett øl, speltmel, salt, vann og honning. Rør det sammen til en tynn deig og la det stå i 1 time.
Ha i mer mel og elt deigen godt sammen (baking med spelt gir alltid en løsere deig)
Legg deigen i stor bolle, dekk med plastfolie og la deigen heve i kjøleskapet natten over.
Kna deigen og form til 2 brød, sett dem til heving i en halvtime. Stek brødene ved 225 grader i   30 min.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar