Dette brødet er Unas favoritt sammen med kakao. Denne oppskriften gir to saftige brød, fryser du ned det ene bør det skjæres i skiver først. Deigen setter du om kvelden, og baker det ut neste dag, jeg har brukt speltmel, men vanlig mel kan brukes også.
15 g tørrgjær
3 dl vann
1 flaske øl
300 g grovt speltmel
1 ss salt
1 ts honning
ca 800 g siktet speltmel, (spar litt til utbaking)
Bland gjæren i melet og tilsett øl, speltmel, salt, vann og honning. Rør det sammen til en tynn deig og la det stå i 1 time.
Ha i mer mel og elt deigen godt sammen (baking med spelt gir alltid en løsere deig)
Legg deigen i stor bolle, dekk med plastfolie og la deigen heve i kjøleskapet natten over.
Kna deigen og form til 2 brød, sett dem til heving i en halvtime. Stek brødene ved 225 grader i 30 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar