Om meg

Jeg heter Tone, bor sammen med Trond, Una og Titou, bøllen i familien som sikkert vil bli ytterligere presentert fremover. Vi er alle x bergensere og bor nå på Nesodden, etterhvert som tiden går vil jeg komme med mine favoritt matoppskrifter og alt annet som kommer ut av hodet på kjøkkenet. Bildene her er enten tatt av meg eller Trond som er husets amatør fotograf. Velbekomme!

onsdag 6. oktober 2010

Høstferie!

Late gode høstferiedager! Har vært lang tur i skogen med Titou idag, og selv om jeg alltid blir litt trist når jeg tenker på at kalde korte dager lurer rundt hjørnet så kan jeg ikke annet enn å la meg begeistre over alle de vakre fargene som nå omgir oss.


Hadde tenkt å lage plommesyltetøy, men det er ikke en plomme å se på noen trær rundt her så det er antakelig et dårlig år, men epler har vi fortsatt nok av og bringebær har jeg i fryseren så her får du en oppskrift som absolutt bør testes.




Syltetøy med bringebær og eple


500 g bringebær
3 store epler
200 g sukker
saft av en sitron


Vask eplene godt og del dem først  i fire biter og så i to. Ha dem i en kasserolle og dekk dem med 1 liter vann og la koke på svak varme i ca 25 min eller til eplene er helt myke. Sil så av vannet fra eplene i en annen kasserolle og la det stå og dryppe i 30 min. Når dette er gjort, tilsetter du sukkeret i eplesaften og lar det koke på sterk varme i ca 10 min. Nå tilsettes bringebærene og sitronsaften, det skal koke i vel 30 min og nå brer det seg en herlig duft i kjøkkenet! Blir syltetøyet for tynt, la det koke litt lenger. Hell på rene glass og oppbevar svalt. Nam nam.....




Da jeg bodde i Frankrike fikk jeg ofte servert den klassiske epleterten eller denne som de kaller cake aux pommes, som blir en saftig eplekake laget i brødform. Den passer godt sammen med syltetøyet også.....


Cake aux pommes


3 egg
2-3 epler
200 g mel
1/2 pose tørrgjær
70 g sukker
120 g smør
1 sp kanel




Sett stekeovnen på 180 grader


Pisk egg og sukker hvitt. Smelt smøret på svak varme. Ha i melet med tørrgjær og bland alt godt. Tilsett så smeltet smør. Rens og skrell eplene og del dem i små biter. Tilsett kanel i deigen og ha i eplene til slutt. Hell alt i en smurt brødform og stek i 45 min














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar