Hadde tenkt å lage plommesyltetøy, men det er ikke en plomme å se på noen trær rundt her så det er antakelig et dårlig år, men epler har vi fortsatt nok av og bringebær har jeg i fryseren så her får du en oppskrift som absolutt bør testes.
Syltetøy med bringebær og eple
500 g bringebær
3 store epler
200 g sukker
saft av en sitron
Vask eplene godt og del dem først i fire biter og så i to. Ha dem i en kasserolle og dekk dem med 1 liter vann og la koke på svak varme i ca 25 min eller til eplene er helt myke. Sil så av vannet fra eplene i en annen kasserolle og la det stå og dryppe i 30 min. Når dette er gjort, tilsetter du sukkeret i eplesaften og lar det koke på sterk varme i ca 10 min. Nå tilsettes bringebærene og sitronsaften, det skal koke i vel 30 min og nå brer det seg en herlig duft i kjøkkenet! Blir syltetøyet for tynt, la det koke litt lenger. Hell på rene glass og oppbevar svalt. Nam nam.....
Da jeg bodde i Frankrike fikk jeg ofte servert den klassiske epleterten eller denne som de kaller cake aux pommes, som blir en saftig eplekake laget i brødform. Den passer godt sammen med syltetøyet også.....
Cake aux pommes
3 egg
2-3 epler
200 g mel
1/2 pose tørrgjær
70 g sukker
120 g smør
1 sp kanel
Sett stekeovnen på 180 grader
Pisk egg og sukker hvitt. Smelt smøret på svak varme. Ha i melet med tørrgjær og bland alt godt. Tilsett så smeltet smør. Rens og skrell eplene og del dem i små biter. Tilsett kanel i deigen og ha i eplene til slutt. Hell alt i en smurt brødform og stek i 45 min
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar