Om meg

Jeg heter Tone, bor sammen med Trond, Una og Titou, bøllen i familien som sikkert vil bli ytterligere presentert fremover. Vi er alle x bergensere og bor nå på Nesodden, etterhvert som tiden går vil jeg komme med mine favoritt matoppskrifter og alt annet som kommer ut av hodet på kjøkkenet. Bildene her er enten tatt av meg eller Trond som er husets amatør fotograf. Velbekomme!

søndag 7. november 2010

Kyllinggryte med oliven, kapers og rosiner

Jeg er alltid på jakt etter nye oppskrifter og denne har jeg fått av min svigerinne. Dette er en rett som nesten lager seg selv og det passer godt denne helgen hvor solen skinner fra skyfri himmel og lysten til å stå bak kasserollene er begrenset. Her er mye oliven, kapers og rosiner og marinér gjerne kyllingen i alle ingrediensene over natten da setter smakene seg godt. Jeg har brukt mye mindre sukker og som alltid mer hvitløk. Serverte gryten med couscous, friske mynteblader og en stor salatbolle.








1 kg kylling i serveringsstykker
1 hel hvitløk , fint hakket
6 laurbærblad
1/4 kopp tørket oregano
1/2 kopp hvitvinseddik
1/2 kopp olivenolje
1 kopp rosiner
1/2 kopp gode oliven
1/2 kopp kapers
(tørket chili)


Mariner kyllingen i ingrediensene


Ha alt i en ildfast gryte og tilsett salt og pepper, 1 ss brunt sukker og en kopp hvitvin. Stek kyllingen i ovnen på 175 grader i ca én time, hell sausen over kyllingen noen ganger i løpet av steketiden.


Lag gjerne mye, for som alltid smaker det enda bedre neste dag!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar