Jeg er alltid på jakt etter nye oppskrifter og denne har jeg fått av min svigerinne. Dette er en rett som nesten lager seg selv og det passer godt denne helgen hvor solen skinner fra skyfri himmel og lysten til å stå bak kasserollene er begrenset. Her er mye oliven, kapers og rosiner og marinér gjerne kyllingen i alle ingrediensene over natten da setter smakene seg godt. Jeg har brukt mye mindre sukker og som alltid mer hvitløk. Serverte gryten med couscous, friske mynteblader og en stor salatbolle.
1 kg kylling i serveringsstykker
1 hel hvitløk , fint hakket
6 laurbærblad
1/4 kopp tørket oregano
1/2 kopp hvitvinseddik
1/2 kopp olivenolje
1 kopp rosiner
1/2 kopp gode oliven
1/2 kopp kapers
(tørket chili)
Mariner kyllingen i ingrediensene
Ha alt i en ildfast gryte og tilsett salt og pepper, 1 ss brunt sukker og en kopp hvitvin. Stek kyllingen i ovnen på 175 grader i ca én time, hell sausen over kyllingen noen ganger i løpet av steketiden.
Lag gjerne mye, for som alltid smaker det enda bedre neste dag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar