I går kveld hadde vi besøk av en god venn fra Alta som hadde med seg ørreten som Trond hadde fått da han var på fisketur der i juni. Det var forøvrig under denne turen at enda et et kamera havnet i vannet.... Denne ørreten er noe av det beste jeg har smakt og flotteste jeg har sett, rett fra vidda og den rene naturen i nord, kjøttet så friskt og rødt ut, og ikke blekt som vi ofte får her sørpå. Jeg spanderte en Sancerre til og måltidet ble fullkomment! Hele fisken ble stekt i ovnen, for da synes jeg den blir saftig og smakfull.
Ørret ca 2,5 kg
3 hele hvitløk
2 ss olivenolje
1-2 ss smør
3 dl tørr hvitvin
1-2 ts havsalt
kvernet pepper etter smak
3 gulerøtter
1 løk
1 squash
1/2 fennikel
Rens og tørk fisken godt og legg den i en ildfast form. Hakk hvitløk og legg inn i den åpne fisken, strø salt og pepper på og legg inn noen smørklatter. Kutt grønnsakene i litt store biter og legg rundt fisken, hell olivenoljen over fisken og sprinkle hvitvinen over det hele, tilsett litt nykvernet pepper til slutt. Sett inn i ovnen på 180 grader i ca 30 min til fisken slipper bena. Server med poteter. Enklere kan det knapt gjøres, men du verden så godt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar