Om meg

Jeg heter Tone, bor sammen med Trond, Una og Titou, bøllen i familien som sikkert vil bli ytterligere presentert fremover. Vi er alle x bergensere og bor nå på Nesodden, etterhvert som tiden går vil jeg komme med mine favoritt matoppskrifter og alt annet som kommer ut av hodet på kjøkkenet. Bildene her er enten tatt av meg eller Trond som er husets amatør fotograf. Velbekomme!

fredag 22. oktober 2010

Arktisk helstekt ørret

I går kveld hadde vi besøk av en god venn fra Alta som hadde med seg ørreten som Trond hadde fått da han var på fisketur der i juni. Det var forøvrig under denne turen at enda et et kamera havnet i vannet.... Denne ørreten er noe av det beste jeg har smakt og flotteste jeg har sett, rett fra vidda og den rene naturen i nord, kjøttet så friskt og rødt ut, og ikke blekt som vi ofte får her sørpå. Jeg spanderte en Sancerre til og måltidet ble fullkomment! Hele fisken ble stekt i ovnen, for da synes jeg den blir saftig og smakfull.




Ørret ca 2,5 kg
3 hele hvitløk
2 ss olivenolje
1-2 ss smør
3 dl tørr hvitvin
1-2 ts havsalt
kvernet pepper etter smak
3 gulerøtter
1 løk
1 squash
1/2 fennikel


Rens og tørk fisken godt og legg den i en ildfast form. Hakk hvitløk og legg inn i den åpne fisken, strø salt og pepper på og legg inn noen smørklatter. Kutt grønnsakene i litt store biter og legg rundt fisken, hell olivenoljen over fisken og sprinkle hvitvinen over det hele, tilsett litt nykvernet pepper til slutt. Sett inn i ovnen på 180 grader i ca 30 min til fisken slipper bena. Server med poteter. Enklere kan det knapt gjøres, men du verden så godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar