Om meg

Jeg heter Tone, bor sammen med Trond, Una og Titou, bøllen i familien som sikkert vil bli ytterligere presentert fremover. Vi er alle x bergensere og bor nå på Nesodden, etterhvert som tiden går vil jeg komme med mine favoritt matoppskrifter og alt annet som kommer ut av hodet på kjøkkenet. Bildene her er enten tatt av meg eller Trond som er husets amatør fotograf. Velbekomme!

fredag 20. august 2010

Svigermors knekkebrød

Disse knekkebrødene fikk jeg i sommer av min svigermor og siden har jeg vært hektet! Lurer på om ikke det har vært knekkbrødoppskrift i en avis i det siste også, for plutselig er det mange rundt meg som har begynt å lage sine varianter. To av disse om dagen og magen holdes i sjakk... 
Mine franske venninner sier at kvinner over 40 ikke bør spise brød i det hele tatt, jeg kan til dels være enig i at jeg føler meg mindre "oppblåst" uten brød, men jeg klarer ikke å holde meg helt unna, tennene løper i vann når jeg kjenner duften av nybakt gjærbakst og da klarer ihvertfall ikke jeg å takke nei. Men disse inneholder bare rene økologiske frø og er helt uten gjær så det er bare å fråtse!
Disse smaker fortreffelig med gode oster eller hjemmelaget plommesyltetøy som jeg skal gi dere oppskrift på senere. 




3,5 dl sammalt rug
3.d dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 dl valnøtter
1 ts salt
1 ts honning
6 dl vann

Sett stekeovnen på 160-170 grader (litt lavere om du bruker varmluft)


Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin, tilsett så vann med honning og bland godt. Fordel deigen utover 2 stekebrett med bakepapir, bruk en slikkepott- deigen ser ut som grøt men fortvil ikke, den skal være slik og prøv å sette så tynt lag som mulig uten at det blir hull. Stek i 10 min, ta så ut brettene ut og del opp med en kniv i passe store stykker. Sett brettene tilbake og stek videre i 30 min. Legg knekkebrødene på rist og stek videre i 15 min med åpen dør. 
Er noen av knekkebrødene for myke, kan du bare steke dem videre neste dag på 75 grader til de blir tørre, tar ca 1 time. Oppbevares i en tett boks.





4 kommentarer:

  1. Kan jeg få en liten smakebit på døra? klem fra Rianne.
    Har jeg fått kjøpt ingrediensene skal jeg bake. Disse knekkebrød frister veldig.

    SvarSlett
  2. Dine ble akkurat like gode Rianne! Blir nok en slager hos dere også.

    SvarSlett
  3. Det blir en ny runde med knekkebrødbaking denne helgen. Tone, det var noe jeg måtte gjøre men som jeg ikke oppfattet helt...

    SvarSlett
  4. Jeg kommer tilbake til det Rianne!

    SvarSlett