Om meg

Jeg heter Tone, bor sammen med Trond, Una og Titou, bøllen i familien som sikkert vil bli ytterligere presentert fremover. Vi er alle x bergensere og bor nå på Nesodden, etterhvert som tiden går vil jeg komme med mine favoritt matoppskrifter og alt annet som kommer ut av hodet på kjøkkenet. Bildene her er enten tatt av meg eller Trond som er husets amatør fotograf. Velbekomme!

fredag 27. august 2010

Nypete

Jeg er litt pjusk for tiden og tett i nesen så jeg er på desperat jakt etter C-vitamin kilder. Skogen bugner av sopp og hemmelige soppsteder blir snart oppdaget av andre med øyne på stilker etter skogens gull, men én ting ser det ut til at jeg har for meg selv og det er nypene. Hjemmelaget nypete kan overhodet ikke sammenlignes med posete, den er så utrolig mye bedre og rik på smak! I dag da jeg var på tur med Titou plukket jeg med meg ca 1 liter nyper, mange tror at de må rense nypene for å lage te og det er tidkrevende, men det holder lenge med å ta bort blader og stilker og skylle dem godt før koking. Husk alltid å ta de faste harde nypene med fin farge.  Nyper er på antioksidanttoppen og inneholder omtrent 5 ganger så mye antioksidanter som blåbær, de er også stappfulle av C-vitaminer så hva venter du på? Ut på tur og nypejakt og ikke glem posen!



1 liter rensede nyper
1, 5 liter vann


Ta de rensede nypene og kok dem opp sammen med vannet, la nypene koke på svak varme i ca 1-2 timer, bruk en sil når du heller téen i kopper. 

NB! Kast ikke nypene etter første oppkok, neste gang du skal ha deg en tekopp, fyll på med vann og kok nypene opp igjen, jeg bruker de samme nypene to til tre ganger


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar