Om meg

Jeg heter Tone, bor sammen med Trond, Una og Titou, bøllen i familien som sikkert vil bli ytterligere presentert fremover. Vi er alle x bergensere og bor nå på Nesodden, etterhvert som tiden går vil jeg komme med mine favoritt matoppskrifter og alt annet som kommer ut av hodet på kjøkkenet. Bildene her er enten tatt av meg eller Trond som er husets amatør fotograf. Velbekomme!

tirsdag 17. august 2010

Makarands indiske gryte

I dag har jeg lyst å lage Makarands varme indiske gryte, dette er en rett som garantert faller i smak hos store og små. Den kan lages som en ren vegetarrett eller man kan tilsette kylling eller fisk, jeg velger kylling idag for det elsker Una.  Retten inneholder en hel blomkål og det passer bra for den er knall god på denne tiden! Jeg velger når det er mulig, økologiske grønnsaker- best på smak! I slutten av måneden er det slunken lommebok som velger...


Takk Makarand, for herlig oppskrift som er flittig brukt her i huset.




1 sps smør, 2 sps olje
1 løk
1hel hvitøk
1 tsj sennepsfrø
3 laurbærblad
1-2 tsj gurkemeie
1-2 tsje garam masala
1 blomkål
liten pk frosne erter
1 1/2 dl fløte
bunt koriander
salt & pepper


indisk basmati ris til 4 pers (husk å skylle risen godt før bruk)
kyllingfilét  i strimler eller fisk








Gjør klar alle grønnssakene; løk og hvitløk skal hakkes, blomkål deles i små buketter, koriander hakkes


Bruk en gryte med tykk bunn, varm smøret/oljen og tilsett hakket løk og hvitløk, sennepsfrø, gurkemeie, garam masala. Vær forsiktig så du ikke brenner løken, den skal være blank. Ta gryten vekk fra varmen mens du gjennomsteker kyllingen eller fisken. Sett deretter løken bort på varmen igjen og tilsett ca 2-3 dl vann. Tilsett blomkål og kylling (hvis fisk tilsettes den de siste min), laurbærblad og koriander, kok alt på svak varme til blomkålen er kokt, ca 10 min. Det er nå tid for å salte evt også pepper etter smak.Tilsett så frosne erter og fløte, la det trekke på svak varme i 5 min. 
Servers varm med indisk basmati ris


Swadistha Bhojan!

2 kommentarer:

  1. Hei Tone.
    Höres helt fantastisk ut! Bare et lite spörsmäl, skal det vaere en hel hvitlök, eller ett fedd hvitlök??

    Gleder meg til ä fölge bloggen din.
    Klem Hilde

    SvarSlett
  2. Hei Hilde,
    en hel hvitløk av de små hele, (man slipper å pludre med skrellingen) eller 5-6 fedd. Jeg elsker hvitløk og har prøvd retten med 2 hele og syntes det var godt, men for noen er det too much.

    Veldig hyggelig at du følger!
    Tone

    SvarSlett