Og jeg kan jo bare være enig, denne retten bli så saftig og god etter den lange steketiden og da har kyllingen tatt opp alle de deilige smakene fra sitron, hvitløk og vin. Her vil jeg anbefale å bruke økologiske sitroner siden man faktisk kan spise dem med skallet på. Beregn alltid mer enn du ellers ville ha gjort til 4 personer for denne kyllingen får bein å gå på!
1 stor kylling eller 2 små
1 hel hvitløk
2 økologiske sitroner
2 sps olivenolje
noen kvister timian
1,5 dl hvitvin
sort pepper
Sett stekeovnen på 160 grader
Del kyllingen i 8 serveringstykker og legg den i en stor ildfastform, ha i hvitløken delt i fedd, men med skallet på, ha i sitronene som hver er delt i 8 biter, tilsett timiankvistene og olivenoljen og bland alt godt med hendene, la kyllingstykkkene ligge med skinnet opp. Sprinkle med hvitvin og tilsett nykværnet sort pepper. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovnen i 2 timer. Ta av foliet og stek videre i 30 min på 200 grader til skinnet på kyllingen og sitronene har blitt gyldenbrunt.
Denne retten serverer jeg med ris eller nypoteter og en stor grønn salatbolle. En hvitvin som passer perfekt til er Pouilly Fumé.
Har du laget den på nytt Tone? Den smakte nydelig forige helg. Kan anbefales!
SvarSlettblir snart hos oss også (på bordet), sikkert godt, Tone
SvarSlettPS fortsett bloggen! Rianne
Takk Rianne, jeg fortsetter!
SvarSlettHei Tone!
SvarSlettI dag har vi spist Sitronkylling! Fantastisk godt!!! Stäende ovasjoner fra gutta mine!!
Hilsen Hilde i Sveits!!
Hei Hilde, ja den er kjempe god, sikkert enda bedre med sveitser kylling!
SvarSlettTone