Høsten pusten oss i nakken og det er vedmodig at dagene er kortere og kveldene merkbart kjøligere, men med høsten kommer de deilige norske eplene og i går fikk jeg glassepler fra hagen til naboen som generøst deler med oss andre naboer som ikke har epletre, dvs vi har fått et og det har i år 2 epler som vi våker over! Av eplene ble det en klassisk eplekake som jeg skal lage flere av og ha i fryseren.
150 g sukker
3 store egg
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
200 g smeltet maragrin
kanel
4-5 epler (skrellet og i båter)
Sett stekeovnen på 180 grader
Pisk eggedosis av egg og sukker, ha i siktet hvetemel og bakepulver. Bland godt, og tilsett til slutt smeltet smør.
Kle en 24 cm springform med bakepapir og smør kantene.
Dekk bunnen av formen med røre og legg så et lag med epler. Dekk eplene med mer røre og legg et nytt lag med epler. Hell på resten av røren og legg epler på toppen. Dytt noen ned i røren slik at de blir stående halveis nedi. Strø kanel over kaken og stek i 40-45 min, sjekk da om den er gjennomstekt.
Serveres med is eller krem
Jeg fikk den servert her i går, lun med iskrem. Nydelig!
SvarSlettKlem fra Bodil
"er det eple er i" ? :P den så herlig ut. Er det samme oppskrift som vi fikk servert den gangen?
SvarSlettKlem fra J
Ja, det er den Jørgen likte så godt helt til han tygget en eplebit :)
SvarSlettDu kan jo lage halve med epler og halve uten!
Lenge siden vi har sett deg så snart må dere ta turen ove fjorden.
Klem
Ja det vi må helt klart gjøre :) Flott side dette!!
SvarSlett