Om meg

Jeg heter Tone, bor sammen med Trond, Una og Titou, bøllen i familien som sikkert vil bli ytterligere presentert fremover. Vi er alle x bergensere og bor nå på Nesodden, etterhvert som tiden går vil jeg komme med mine favoritt matoppskrifter og alt annet som kommer ut av hodet på kjøkkenet. Bildene her er enten tatt av meg eller Trond som er husets amatør fotograf. Velbekomme!

søndag 22. august 2010

Lun eplekake

Høsten pusten oss i nakken og det er vedmodig at dagene er kortere og kveldene merkbart kjøligere, men med høsten kommer de deilige norske eplene og i går fikk jeg glassepler fra hagen til naboen som generøst deler med oss andre naboer som ikke har epletre, dvs vi har fått et og det har i år 2 epler som vi våker over! Av eplene ble det en klassisk eplekake som jeg skal lage flere av og ha i fryseren. 




150 g sukker
3 store egg
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
200 g smeltet maragrin
kanel


4-5 epler (skrellet og i båter)




Sett stekeovnen på 180 grader




Pisk eggedosis av egg og sukker, ha i siktet hvetemel og bakepulver. Bland godt, og tilsett til slutt smeltet smør. 
Kle en 24 cm springform med bakepapir og smør kantene. 
Dekk bunnen av formen med røre og legg så et lag med epler. Dekk eplene med mer røre og legg et nytt lag med epler. Hell på resten av røren og legg epler på toppen. Dytt noen ned i røren slik at de blir stående halveis nedi. Strø kanel over kaken og stek i 40-45 min, sjekk da om den er gjennomstekt. 


Serveres med is eller krem

4 kommentarer:

  1. Jeg fikk den servert her i går, lun med iskrem. Nydelig!
    Klem fra Bodil

    SvarSlett
  2. "er det eple er i" ? :P den så herlig ut. Er det samme oppskrift som vi fikk servert den gangen?
    Klem fra J

    SvarSlett
  3. Ja, det er den Jørgen likte så godt helt til han tygget en eplebit :)
    Du kan jo lage halve med epler og halve uten!
    Lenge siden vi har sett deg så snart må dere ta turen ove fjorden.
    Klem

    SvarSlett
  4. Ja det vi må helt klart gjøre :) Flott side dette!!

    SvarSlett