I denne retten, hentet fra en av mine kokebøker er det de små hissige chorizobitene som setter fart i kyllingen, og fremakaller smaker og dufter som får oss til å lengte etter sommer og sol, perfekt mat i februar!
4 pers:
6 store poteter
10 små sjalottløker
6 hvitløksfedd
4 kyllingfilér
200 g chorizo
ca 3 ss olivenolje
2 dl buljong
noen timian og rosmarinkvister
salt og pepper
Smør en litt stor ildfast form med olivenolje. Skrell potetene og skjær dem i store biter. Kok opp 1 liter vann med salt og ha potetene oppi, la dem koke i 3 min, sil av. Legg potetene i bunnen av formen. Skrell og del sjalottløken i to og hakk hvitløken, fordel så løken over potetene.
Sett stekeovnen på 225 grader
Krydre kyllingfiléne med salt og pepper og steke dem såvidt i stekepannen med litt smør og olivenolje.
Legg dem så oppå poteter og løk, sprinkle over med litt olivenolje og sett formen i ovnen i ca 15 min.
Ta ut formen og legg chorizo i biter sammen med timian og rosmarinkvistene i formen, hell buljongen over sett formen inn i ovnen igjen i ytterligere 20 min. Volià!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar