Om meg

Jeg heter Tone, bor sammen med Trond, Una og Titou, bøllen i familien som sikkert vil bli ytterligere presentert fremover. Vi er alle x bergensere og bor nå på Nesodden, etterhvert som tiden går vil jeg komme med mine favoritt matoppskrifter og alt annet som kommer ut av hodet på kjøkkenet. Bildene her er enten tatt av meg eller Trond som er husets amatør fotograf. Velbekomme!

søndag 6. februar 2011

Lettlaget kylling med chorizo

I denne retten, hentet fra en av mine kokebøker er det de små hissige chorizobitene som setter fart i kyllingen, og  fremakaller smaker og dufter som får oss til å lengte etter sommer og sol, perfekt mat i februar!




4 pers:


6 store poteter
10 små sjalottløker
6 hvitløksfedd
4 kyllingfilér
200 g chorizo 
ca 3 ss olivenolje
2 dl buljong
noen timian og rosmarinkvister
salt og pepper


Smør en litt stor ildfast form med olivenolje. Skrell potetene og skjær dem i store biter. Kok opp 1 liter vann med salt og ha potetene oppi, la dem koke i 3 min, sil av. Legg potetene i bunnen av formen. Skrell  og del sjalottløken i to og hakk hvitløken, fordel så løken over potetene.
Sett stekeovnen på 225 grader
Krydre kyllingfiléne med salt og pepper og steke dem såvidt i stekepannen med litt smør og olivenolje.
Legg dem så oppå poteter og løk, sprinkle over med litt olivenolje og sett formen i ovnen i ca 15 min.
Ta ut formen og legg chorizo i biter sammen med timian og rosmarinkvistene i formen, hell buljongen over sett formen inn i ovnen igjen i ytterligere 20 min. Volià!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar