Om meg

Jeg heter Tone, bor sammen med Trond, Una og Titou, bøllen i familien som sikkert vil bli ytterligere presentert fremover. Vi er alle x bergensere og bor nå på Nesodden, etterhvert som tiden går vil jeg komme med mine favoritt matoppskrifter og alt annet som kommer ut av hodet på kjøkkenet. Bildene her er enten tatt av meg eller Trond som er husets amatør fotograf. Velbekomme!

søndag 6. februar 2011

min beste gulrotkake

Etter mange oppfordringer får dere nå denne oppskriften, jeg har prøvd ulike gulrotkaker men denne slår de alle sammen, holder seg i mange dager om den ikke blir spist opp før da.....


2 1/2 dl solsikkeolje
3 dl sukker
4 dl raspede gulrøtter
3 egg
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts salt
1-2 ts kanel
1/2 ts muskatt
1 dl hakkede valnøtter


Glasur:


200 g smør
200 g philadelphia ost
3 dl melis
2 ts vaniljesukker
Revet skall og saft fra en økologisk sitron


Sett stekeovnen på 200 grader


Visp egg og sukker god. Tilsett de raspede gulrøtter og så et egg om gangen. Bland alt det tørre og tilsett det i røren. Rør inn nøttene til slutt.
Ha røren i smurt form og stek den i ca 40 min


Når kaken har blitt avkjølt, visper du sammen alle ingrediensene til glasuren og brer den over kaken med en slikkepott. Denne kaken blir enda bedre etter en dag eller to.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar