Etter mange oppfordringer får dere nå denne oppskriften, jeg har prøvd ulike gulrotkaker men denne slår de alle sammen, holder seg i mange dager om den ikke blir spist opp før da.....
2 1/2 dl solsikkeolje
3 dl sukker
4 dl raspede gulrøtter
3 egg
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts salt
1-2 ts kanel
1/2 ts muskatt
1 dl hakkede valnøtter
Glasur:
200 g smør
200 g philadelphia ost
3 dl melis
2 ts vaniljesukker
Revet skall og saft fra en økologisk sitron
Sett stekeovnen på 200 grader
Visp egg og sukker god. Tilsett de raspede gulrøtter og så et egg om gangen. Bland alt det tørre og tilsett det i røren. Rør inn nøttene til slutt.
Ha røren i smurt form og stek den i ca 40 min
Når kaken har blitt avkjølt, visper du sammen alle ingrediensene til glasuren og brer den over kaken med en slikkepott. Denne kaken blir enda bedre etter en dag eller to.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar