I går slo jentene seg løs mens far var ute av huset; vi dukket dypt i en av bodene for å finne et bestemt redskap og fram kom raclette jernet! Altfor sjelden tenker jeg på at vi har dette, men det er kanskje derfor det smaker så utrolig godt hver gang vi lager denne enkle retten. Første gang jeg smakte raclette var hos en fransk venninnne, men osten og tradisjonen er vel egentlig sveitsisk. Jeg tilbereder poteter kokt med skallet på, små sølvløk, cornichons, kokte røbeter, diverse spekekjøtt, en grønn salat og selvsagt racletteosten, den lukter heftig men du verden for en smak! Det er sikkert annet tilbehør som også kan passe, osten er mektig så det blir uansett rester til neste dag. Og med en tørr hvitvin et det bare å nyte!
Hei Tone!
SvarSlettSaa göy at dere har raclette jern ;-) Ja, franskmenn og sveitsere släss litt om hvor opphavet til racletten egentlig er. Ingen tvil om at det er godt!!! Her i den franske delen av Sveits legger vi ofte en tomatskive eller en lökring paa osten för vi steker den. Dessuten har vi et spesielt blandingskrydder som vi har paa osten, som bare er helt vidunderlig! Jeg vet ikke om du kan faa det i Norge, hvis ikke skal jeg jammen sende deg et glass! Her spiser vi ogsaa med viande sechée og lard grille, en spesialitet fra Vaud. Tusen takk for mange hyggelige oppskrifter, kyllinggrytene dine er blitt fast meny hos oss! Jeg skal sende deg en oppskrift pä Chicken Kabul, en rett jeg har fätt oppskriften paa av mammaen til en av mine studenter. God helg til deg og dine.
Hei Hilde, ja Una og jeg digger raclette, Trond liker kun tilbehøret....Høres godt ut med tomatskive oppå, det skal jeg teste ut neste gang, Hva heter krydderet? Send meg gjerne oppskrift på Kabul kylling, alltid kjekt å prøve ut noe nytt. Ønsker deg også en deilig helg videre!
SvarSlettTone