Om meg

Jeg heter Tone, bor sammen med Trond, Una og Titou, bøllen i familien som sikkert vil bli ytterligere presentert fremover. Vi er alle x bergensere og bor nå på Nesodden, etterhvert som tiden går vil jeg komme med mine favoritt matoppskrifter og alt annet som kommer ut av hodet på kjøkkenet. Bildene her er enten tatt av meg eller Trond som er husets amatør fotograf. Velbekomme!

mandag 13. desember 2010

Ukens brød

Dette brødet hadde vi til en hot chili con carne i går. Denne oppskriften gir et stort brød som passer bra når det er mange til bords. Her har jeg brukt hasselnøtter, solsikkefrø og sesamfrø og som alltid lot jeg deigen heve over natten. Godt med valnøtter også.




15 g tørrgjær
2 ts salt
1 ss honning
5 dl lunkent vann
1 dl melk
2 ss olivenolje
2 dl grahams mel
10 dl hvetemel (spelt)
150 g hasselnøtter
1 dl sesamfrø/solsikkefrø


Bland gjæren med melet i en stor bakebolle, tilsett vannet med honning og bland godt, tilsett oljen og nøttene. Jobb godt med deigen, dekk den så til med tett plast og sett i kjøleskapet over natten.
Sett ovnen på 250 grader. Strø mel og frøene på bakebordet og form et stort brød. Pensle med vann. Stek brødet først i 10 min, senk så temperaturen til 180 grader og stek videre i 30 min. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar