Nå puster kong vinter på oss og det er ingen vei tilbake, idag måtte jeg frem med ullundertrøye og lue, et par snøfnugg funklet såvidt da jeg så ut av vinduet i ettermiddag, kanskje er det hvitt ute allerede i natt.
Trond er i Alta og Una og jeg skal ha en varm grønnsaksuppe til middag, noe som ikke akkurat utløser den store jubelen, men jeg elsker suppe og vi trenger så sårt de vitaminene vi kan få i oss disse mørke månedene. Jeg har en liten dessert i bakhånd og den oppskriften får dere her, jeg lagde dem i helgen til foreldremøtet i går, men oppskriften gir ganske mange så jeg har noen ekstra på lur.
Dette er en amerikansk klassiker som det finnes mange ulike oppskrifter på, til slutt velger vel man den som faller mest i smak, det jeg liker med disse at man trygt kan ta mindre sukker uten at det gjør noe, så voilà her får du mine sjokolade cookies!
3 dl mel
6 1/2 dl havregryn
1 ts natron
1 ts salt
190 g smør (smeltet)
4 1/2 dl sukker (bruk gjerne mindre)
1 ts vaniljesukker
2 egg
200 g mørk sjokolade grovhakket
Bland mel, natron og salt i en bolle. Bland sukker, vaniljesukker og smør i en annen og visp til det blir blankt, Visp eggene med en gaffel og hell det over havregrynene. Rør godt. Tilsett melblandingen og bland alt godt sammen for hånd. Tilsett til slutt sjokoladen og rør den inn.
Deigen gir ca 25-30 cookies som settes med 2 skjeer på plate med bakepapir. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 12-15 min. Avkjøl på rist og oppbevar dem i en tett boks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar