Noen har sine soppsteder, jeg har også mine brenneslesteder! Dette er tiden for å fjerne dette ugresset som også gir den mildeste og beste vårsuppen jeg kan tenke meg. Min erfaring er at barna liker den også. Denne planten er svært rik på vitaminer og mineraler, de største og friskeste bladene kan med fordel brukes som spinat. Men husk å ta gummihansker på, alle har vi vel hatt et ublidt møte med denne irrgrønne veksten.... Prøv også å finne planter som ikke er utsattt for støv og eskos. Det er de nye skuddene du må bruke til suppe. En annen ting; brennelse gir gratis gjødsel i hagen.... Mange bruksområder med andre ord!
1 1/2 liter nye nesleblad
2 ss smør
2 ss hvetemel
1 buljonterning
1 liter neslekraft
2 sjalottløk
1 fedd hvitøk
en skvett fløte
salt og pepper
Skyll neslebladene godt i kaldt vann og forvell dem 5 min i kokende vann. Ta opp neslene og sett vannet til side, skal brukes som kraft i suppen. Finhakk løken og fres raskt i smøret, tilsett mel og jevn med neslekraften. Tilsett så 1 liter neslekraft og buljong, la koke i 5 min. Ha i all neslen og og bruk stavmikser for å få en jevn suppe. Smak til slutt med salt, pepper og fløte. Du kan også ha et kokt egg i suppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar