Hvem liker vel ikke mousse au chocolat eller sjokolademousse som smelter i munnen og hvor den deilige sjokoladesmaken barer varer og varer.......Nå var det veldig lenge siden jeg hadde laget denne desserten for oppskriften jeg hadde fra Frankrike var litt vanskelig og jeg gruet meg for å ta fatt, men så oppdaget jeg denne supre oppskriften i familiekokeboka og den går fort unna. Men husk å bruke 70% sjokolade av god kvalitet for da blir moussen enda bedre. Perfekt som avslutning på søndagsmiddagen!
2 eggehviter
100 g sukker
150 g mørk sjokolade
2 eggeplommer
2 1/2 dl fløte
Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk eggehviter til marengs sammen med sukkeret. Fløten vispes til en luftig krem.
Plommen vispes sammen og røres inn i sjokoladen, vend deretter forsiktig inn marengsen og bland til slutt inn den piskede kremen. Ha massen i glass eller bolle og avkjøl før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar